Házi készÃtésű jégkrém, amit a gyerekek is imádni fognak
Közeleg a nyár, és vele a legfinomabb édességek, a fagylalt és a jégkrém szezonja. Bármennyire is igyekszünk egészséges életmódra nevelni a gyermekeinket, ilyenkor egy kicsit több nasi is belefér. Pláne, ha a jégkrémek közül sem a bolti, rengeteg hozzáadott cukorral készülÅ‘ változatokat választjuk, hanem otthon készÃtünk egy egészséges, jéghideg finomságot.
Egészséges alapanyagok
A házi pálcikás jégkrém elkészÃtése nagyon egyszerű. Nem kell hozzá más, mint valamilyen forma, amelybe a lefagyasztandó masszát öntöd (például minimuffinforma, jégkockakészÃtÅ‘ vagy bonbonforma), gyümölcsök, gyümölcslé, pálcika és egy mélyhűtÅ‘. JégkrémkészÃtÅ‘ gép nélkül is alkothatsz igazi finomságokat.
A gyümölcslé legyen frissen facsart, vagy ha bolti, akkor adalékanyagoktól mentes, száz százalékos. ÉdesÃtheted is a jégkrémet, de ne cukorral, hanem mézzel vagy természetes édesÃtÅ‘szerrel, például sztÃviával, xilittel vagy eritrittel. Egy-egy arányban keverj össze édesÃtÅ‘szert vÃzzel, és melegÃtsd fel, hogy elkerülhesd a jégkrém daraszerű állagát.
Krémes finomság
A jégkrém alapja lehet görög joghurt, kókusztej, kókuszvaj vagy tehéntej is; Ãgy krémes állagú édességet kapsz. Ha viszont csak gyümölcsökkel akarsz dolgozni, használj gyümölcslevet.
Avokádós-datolyás jégkrém
Hozzávalók:
8 db datolya
3 db avokádó
2 dl kókusztej
2 ek méz
5 tk kakaópor
1 csipet só
ElkészÃtés
KészÃthetsz például avokádós-datolyás jégkrémet. Ehhez áztass be fél pohár vÃzbe nyolc kimagozott datolyát a turmixgépben – vagy egy tálban, ha botmixert használsz. Majd adj hozzá az összetevÅ‘ket. Turmixold össze jól a hozzávalókat, azonban nyugodtan maradhat a masszában néhány nagyobb gyümölcsdarab. Az avokádó a tejes alapra rádolgozva még krémesebbé teszi az édességet. Öntsd a masszát formákba, szúrj bele egy-egy pálcikát, és tedd be mélyhűtÅ‘be.
Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!