Finom zöldségpürék nem csak babáknak
A babák kezdetben szÃvesebben eszik meg a gyümölcsbÅ‘l készÃtett püréket. Most megmutatjuk, hogyan készÃthetsz Ãzletes mégis tápláló pürét különbözÅ‘ zöldségekbÅ‘l. Arra is adunk tippet, hogyan hasznosÃthatod a megmaradt vitamindús keveréket.
Karfiolos cukkinipüré
Hozzávalók:
1 cukkini
50 g karfiol
1 burgonya
ElkészÃtés:
Vágd le a cukkini végét, majd kockázd fel. A karfiolt szedd rózsáira, a burgonyát hámozd meg, majd kockázd fel. A zöldségkockákat párold kb. 8-10 percig, amÃg megpuhulnak. Hagyd kihűlni, majd pépesÃtsd.
Tipp
A megmaradt hozzávalókból készÃts Ãzletes zöldségkrémlevest.
Brokkolis burgonyapüré
Hozzávalók:
1 közepes brokkoli
1 burgonya
ElkészÃtés:
A brokkoli kemény részét távolÃtsd el és szedd rózsáira. A burgonyát hámozd meg, majd kockázd fel. A zöldségeket párold 8-10 percig, amÃg megpuhulnak, majd turmixold pépesre. Ha túl sűrű lett, adj hozzá anyatejet vagy tápszert.
Tipp:
A megmaradt hozzávalókból nagyon finom brokkolikrémlevest készÃthetsz.
Avokádós uborkapüré
Hozzávalók:
1/4 kÃgyóuborka
1/2 érett avokádó
ElkészÃtés:
Hámozd meg az uborkát, vágd ketté, kapard ki a magokat majd darabold fel. Hámozd meg az avokádót is, vedd ki a magot, majd aprÃtsd fel ezt is. A keveréket turmixban pépesÃtsd, esetleg szitán is áttörheted.
Tipp:
A megmaradt avokádóból és uborkából készÃtsd salátát, a pürét pedig szendvicsre is kenheted. Az avokádó növeli az energiaszintet és jót tesz a bÅ‘rnek is.