A nap kedvencei
  • Sok fiatal pár legnagyobb álma egy kis trónörökös érkezése, ezzel a turmix-szal segíthettek a természetnek....

  • A turmix olyan zöldségekből áll, amelyek a legtöbb természetes inzulint tartalmazzák. Cukorbetegek is...

  • A kiwi kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, immunerősítő, méregtelenítő és frissítő ital. -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Sebgyógyítás természetesen

Kategória: Egészség, Háztartás

Egy kis vágás, horzsolás vagy égés miatt nem kell egyből a patikába szaladnod: szerencsére otthon is számtalan sebgyógyítószert találsz, elég körülnézned a konyhában, a kamrában vagy a kertben.

Egy univerzális csodaszer, a méz

Sérülés esetén a legfontosabb a seb fertőtlenítése, illetve a hámosítás felgyorsítása. Fertőtlenítő hatású például a méz: gyengéden masszírozz be egy cseppnyit az érintett felületbe. De mézes „tapaszt” is készíthetsz: cseppents egy kicsit egy gézdarabra, majd rögzítsd ragasztószalaggal.

Az útilaput a kertben is megtalálod

Az útilapu és a veronika is gyorsítja a sebgyógyulást, és csökkenti a viszkető érzést. Utóbbi réteken nő nagy mennyiségben, az előbbit viszont akár a kertben is megtalálod. Friss levelei antibakteriális hatással bírnak, és nyugtatják a bőrt. Gyulladásgátló hatóanyaga, az allantoin elősegíti a gyógyulást, hiszen serkenti az új bőrsejtek termelését. A fekete nadálytő szintén hasonló hatással bír.

A cickafark virága csillapítja a vérzést

A tyúkhúr csökkenti a bőrirritációt, és hűsíti a felületet. A növény kora tavasszal nő, és nemcsak a házipatika fontos alkotórésze lehet, hanem akár a vacsorára tálalt salátáé is. Az összehúzó hatású rózsa csillapítja a vérzést. A fehér virágú cickafark a sebek és vágások mellett az orrvérzés csillapítására is használható; frissen vágott virágokat és leveleket használj erre a célra.

Körömvirágos ápolás

Az apró bojtorjánból főzött tea is gyorsan elállítja a vérzést, illetve a horzsolásokra is jó. Itass át vele egy vattát, tedd a sebre, és rögzítsd. A körömvirágot előszeretettel adják krémekhez és testápolókhoz is, hiszen elősegíti az új bőrsejtek növekedését. Készíts teát a friss virágokból, és mosd le vele a bőröd.

Te próbáltad már valamelyiket?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.