Illatos forralt bor
A karácsonyi ünneplés és az azt megelőző adventi készülődés és várakozás elképzelhetetlen meleg forralt bor nélkül.
Ha nem kívánkozol a hideg térre, hanem inkább egy gőzölgő bögrével kedvenc műsorod elé kuporognál, készíts forralt bort néhány perc alatt.
Gondoltad volna, hogy a forralt bor akár egészséges is lehet? Felejtsd el a bolti bekevert italokat, kapj le egy üveg vöröset a polcról, szórj hozzá néhány illatos fűszert és már kortyolhatod is.
Hozzávalók:
1/2 l bor
1 rúd fahéj
10-12 szegfűszeg
6-8 szegfűbors
1/2 tk koriander
1 narancs
méz
Elkészítés:
Öntsd egy lábasba a bort és add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a koriandert, majd forrald össze. Ha szeretnéd, hogy a forralt bor alkoholtartalma megmaradjon, akkor csak melegítsd. Minél tovább melegíted, annál kevesebb lesz benne az alkohol. A fűszeres bort hagyd egy kicsit hűlni, majd keverd hozzá egy narancs kifacsart levét és adj hozzá ízlés szerint mézet. Már kortyolhatod is.
Tipp:
Még zamatosabb és gyümölcsösebb lesz a forralt borod, ha az fűszerek mellé almaszeleteket és narancshéjat is teszel.