A nap kedvencei
  • A görögdinnye tápanyagainak 95%-át a héj tartalmazza, ezért kár meghámozni. - Hozzávalók: - 15 dkg vörös szőlő...

  • A vércukorszint akkor esik le, ha az izmok és a máj a test glikogénkészletét szőlőcukorrá alakítja és a...

  • Pikáns, C-vitaminban gazdag reggeli turmix fáradt reggelekre. - Hozzávalók: - 1 sárgarépa - 3-4 retek - 1 alma -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Egészséges életmód, de hogyan?

Kategória: Egészség

Az egészséges  életmód megteremtése nem is olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Néhány egyszerű változtatással, akaraterővel és önkontrollal gyorsan megteremthető. Az egészséges életmód a test és lélek harmóniáját feltételezi, összeszedtünk néhány szempontot, amelyek betartásával sokat tettél az egészséges életmód megteremtéséért.

Súlykontroll

Tartsd a testsúlyodat az egészséges határokon belül, ha esetleg felesleg van rajtad, igyekezz azt leadni. Az alábbi ábra alapján könnyen megállapíthatod, hogy testsúlyod megfelel-e a testmagasságod alapján elvárt súlynak.

Változatos étkezés

Fordíts kellő figyelmet bevásárlásra és az ételek elkészítésére. Lehetőleg vásárolj ellenőrzött bio gazdálkodásból származó élelmiszereket. Került a cukros ételek, az édességeket, a feldolgozott és zsíros vagy zsírral készült élelmiszereket. Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt és főzelékfélét. Az egyes étkezések során törekedj a mértékletességre.

Sportolj 

Sportolj legalább heti két-három alkalommal. Ha nincs időd edzőterembe járni akkor cseréld az autót biciklire vagy szállj le néhány buszmegállóval előbb és sétálj. A testmozgás hozzájárul jó hangulatod megteremtéséhez és segít legyőzni a stresszt is. Fuss, táncolj, jógázz, ami csak jól esik.

Kerüld a stresszes helyzeteket

Kerüld a stresszes helyzeteket és tanulj meg néhány egyszerű technikát, amelyekkel leküzdheted. A tartós stressz gyengíti a szervezet ellenálló képességét és számos betegség táptalaja lehet. Tanulj meg néhány meditációs technikát, lazíts vagy sportolj. Keresd meg a számodra megfelelő módszert.

Le a káros szenvedélyekkel

Hagyd abba a dohányzást és alkoholt is csak mértékkel, alkalomszerűen fogyassz. A dohányzás bizonyítottan hozzájárul számos betegség pl. tüdőrák vagy szív és érrendszeri betegségek kialakulásához. Alkoholfogyasztásodat korlátozd nap 1 pohár sörre vagy borra.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.