Készíts mutatós jégtálat
A mutatós jégtál látványos kelléke lehet egy meghitt vacsorának, baráti összejövetelnek vagy bulinak. Elkészítése roppant egyszerű és olcsó, mégis biztosan beszédtéma lesz.
A jégtál elkészítéséhez nincs szükséged sok mindenre: 2 tál, néhány szál virág és víz kell hozzá.
A jégtál készítése
- Fogj 2 üveg, vagy műanyag edényt. Az egyik 2-4 cm-rel legyen kisebb a másiknál.
- A kisebbik edényt helyezd a nagyobba és a ragasztószalaggal ragaszd úgy a nagyobb tálhoz, hogy a nagy tálban alul kényelmesen el tudjon folyni a víz.
- Szórd bele a virágokat. Használhatsz szárított virágokat vagy friss virágszirmokat is. Igazítsd az alkalomhoz.
- Lassan tölts hideg vizet a külső tálba és mozgasd úgy a virágokat, hogy egyenletesen jusson mindenhova belőlük.
- Fagyaszd a tálat legalább 24 óráig az erkélyen vagy a hűtőszekrényben.
- Ha megfagyott a jégtál, fordíts fel és engedj az aljára langyos vizet, így könnyen ki tudod venni.
Az alkalom előtt érdemes a jégtálat 1-2 nappal elkészíteni, hogy biztosan megfagyjon. Használatkor tegyél alá egy peremes tálat, amely az olvadó jeget felfogja.
A jégtálban szervírozhatsz gyümölcsöt, zöldséget, halat, tenger gyümölcseit vagy fagylaltot. Vendégeid biztosan díjazni fogják.
Elkészítetted, milyen hatása volt? Oszd meg velünk is.