A nap kedvencei
  • Ez az ital rendkívül hatékony húgyhólyaggyulladás esetén és mellette kitűnő frissítő ital is. - Hozzávalók: -...

  • A füge erősíti az immunrendszert, rákmegelőző és afrodiziákumként is ismerik. Ugyanakkor magas cukortartalma miatt...

  • Stressz- és fáradtságűző turmix, tele fontos vitaminokkal. - Hozzávalók: - 1/2 sárgadinnye - 5-6 szem eper -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

A fenyőolaj jótékony hatásai

Kategória: Háztartás

Bár az ünnepek már elmúltak, sokak otthonában még mindig áll a karácsonyfa. Igaz, a hagyomány szerint vízkeresztkor kell leszedni, de azok, akik szeretnék még egy kicsit élvezni a fenyőillatot, adnak neki pár napot vagy hetet.

Mesterségesen is visszaidézhetjük a fenyőfa kellemes aromáját egy kis fenyőolaj segítségével, ha a fánk már nincs meg. Ráadásul, mivel az olajnak számos jótékony hatása is van, nem csak az orrunknak teszünk jól vele.

fenyoolaj

Fenyőolaj

 

Jól keveredik más olajokkal

A fenyőolaj csökkenti a gyulladásokat, a bőrpírt, segít eltávolítani a nyálkát és a hurutot, gyógyítja az ekcémát és a pikkelysömört, megerősíti az immunrendszert, elmulasztja a vírusos és gombás fertőzéseket, kiűzi az otthonodból a kórokozókat, és segít megteremteni a lelki harmóniát.

A fenyőolaj az aromaterápia egyik legkedveltebb alapanyaga. Egyik előnye, hogy jól keveredik más olajokkal, például a cédrussal, a rozmaringgal, a borókával, a zsályával, a balzsamos szuharral vagy a levendulával, így különböző keverékek összeállításához is használják. Az egyik legbiztonságosabban használható olaj, emberekre nem mérgező, és csak nagyon kis százalékban okoz allergiás reakciót.

fenyoolaj_

Előállítása olcsó és egyszerű

A fenyőolajat az eredetileg Oroszország és Ausztria területén honos erdei fenyőből nyerik. Előállítása olcsó, hiszen a fafajta igen elterjedt, és az anyag kinyerése egyszerű. A bőrápolásban, a kozmetikaiparban és a gyógyászatban egyaránt használják.

Bőrgyógyászok gyakran javasolják a fenyőolajat a viszketés, a kiütések, a rühesség, az ekcéma és más bőrproblémák kezelésére. Használatával sima, puha és bársonyos bőrt kapunk.

Masszázs- és fürdőolajként való alkalmazása szintén elterjedt, illetve parfümökben is gyakori alapanyag.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.