A nap kedvencei
  • A saláta magas víztartalma mellet sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A sötétebb levelek kiváló...

  • Ez a finom ital tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rendkívül tápláló és energetizáló. - Hozzávalók: - 3...

  • A narancs és az ananász jól harmonizál a tél jellegzetes fűszereivel. Kóstold meg ezt a téli turmixot! -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Egészséges bébiételek házilag

Kategória: Gyerek

Ha az egészséges táplálkozás híve vagy, biztosan igyekszel elkerülni, hogy bármilyen mesterséges anyag jusson a szervezetedbe, ezért nem vásárolsz adalékanyagokkal teli készételeket, inkább magad főzöl. Ha pedig gyermeked születik, mindent megteszel azért, hogy ő is egészséges legyen.

Bár a bolti bébiételek között is találsz kizárólag természetes anyagokat tartalmazó termékeket, az a biztos, ha te készítesz házilag különböző püréket a kicsinek. Ehhez számtalan zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésedre.

Sütőtökpüré

Az A-vitaminban, béta-karotinban, vasban és számtalan más hasznos tápanyagban gazdag sütőtökből remek bébiételt készíthetsz. A béta-karotin többek közt csökkenti a szívbetegségek és a rák kockázatát, a vas pedig a vérképzéshez nélkülözhetetlen. A rostdús, kalóriaszegény sütőtökpürét hat-nyolc hónapos kortól már adhatod a kicsinek.

Vágj félbe egy sütőtököt, és vájd ki a magjait. Tedd őket lefelé fordítva egy tepsibe, pár ujjnyi vízzel felöntve. A vízbe tehetsz egy kis fahéjat és szerecsendiót is. Negyven percig süsd 190-200 fokon. Ha megnyomásra puhának érzed, és ráncossá válik, akkor jó. Nyomd ki a sütőtök húsát, és törd össze alaposan.

Mangópüré

A magas A-vitamin- és karotintartalmú mangó csökkenti a megfázás, a szívbetegségek és a rák kockázatát. Nyolc-tíz hónapos korában már adhatsz mangót a kicsinek.

A krémes mangópüré elkészítéséhez egy érett mangót hámozz meg, magozz ki, és törj össze pépesre. Végül adj hozzá natúr joghurtot és alma- vagy körtelevet – illetve, ha a kicsi még nem fogyaszt joghurtot vagy gyümölcsleveket, használj vizet ezek helyett, hogy a püré megfelelő állagú legyen.

Borsópüré

A zöldborsó rengeteg A- és C-vitamint, illetve vasat tartalmaz. Ráadásul nemcsak hasznos, de még a válogatósabb gyerekek is szívesen eszik. Hat-nyolc hónapos kortól már adhatod a borsópürét. Párold meg a borsót, vagy főzd puhára zöldség-, hús- vagy tyúkhúsleveslében, majd szűrd le, és törd össze alaposan. Ha a pürésítésnél a borsó héját nehezen tudod összezúzni, és félsz, hogy a kicsi így nem enné meg, nyomd át egy szűrőn vagy szitán.

Kipróbáltad? Hogy ízlett a kicsinek?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.