A nap kedvencei
  • Kínzó fejfájás vagy migrén ellen próbáld ki ezt a gyógyító zöldturmixot. - Hozzávalók: - 1/2 citrom - 1 saláta...

  • A krémes mangóbomba turmix egy valódi energiabomba, miközben az immunrendszert is erősíti. - Hozzávalók: - 1 mangó...

  • Az avokádó sok B- és E-vitamint tartalmaz, jót tesz a hormonoknak és nyugtató hatása is érvényesül. Jó...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Tökéletes tavaszi mozgás: görkori

Kategória: Egészség

A görkorizás nemcsak gyerekeknek való: a sport egyszerre jó időtöltés, hatékony testedzés és költséghatékony közlekedési módszer. Így, ha egyébként inkább a futópadon, aerobikórán vagy a medencében vagy megtalálható, egy-egy napi edzést érdemes lecserélned a görkorizásra.

gorkori

Az egész testet átmozgatja

A sportág az egész testet átmozgatja, ráadásul unalmasnak egyáltalán nem nevezhető: a folyamatosan változó táj látványa izgalmassá tesz minden egyes másodpercet. A görkorcsolyázás javítja az állóképességet, és nem fogsz kifulladni, ha futnod kell egy kicsit a busz után, illetve lépcsőt kell másznod a munkahelyeden. Erősíti a törzs és a láb izmait, de a fenékét is rendesen megdolgoztatja, így ha nem tartod elég gömbölyűnek vagy feszesnek a hátsódat, érdemes kipróbálnod.

Az első pár alkalom után még biztosan izomlázad lesz, és még az ülés is nagy erőfeszítést jelent, azonban a tested egy idő múlva hozzászokik az újfajta megmérettetéshez. A görkorcsolyázás ezen kívül javítja a koordinációs készséget, erősíti a szív- és érrendszert, és sokkal kevésbé terheli meg az ízületeket, mint például a futás; illetve segít elérni és megtartani az áhított alakot.

Fontos a fokozatosság

Természetesen a fokozatosság ez esetben is fontos, illetve a bemelegítést és a lazítást se hagyd ki. Kezdőként legfeljebb napi egy óra korizást iktass be. Edzés előtt és után fogyassz elegendő folyadékot; és persze a balesetek elkerülése végett szerezd be a szükséges védőfelszereléseket. Ha már tökéletesen megy a korizás, akár így is mehetsz reggelente munkába, természetesen, csak ha az időjárás lehetővé teszi, illetve lehetőséged van lezuhanyozni és átöltözni.

Te is szoktál görkorizni? Oszd meg a tapasztalataidat másokkal is!

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.